Shopping och hämtning

Nu har vi varit och köpt en bilbarnstol så nu har vi nästan allt här hemma. Det som saknas nu är en säng, men den ska vi eventuellt ta med oss hem imorgon då vi tänkt att åka ner till Göteborg och Annas syster, för att lasta bilen full med saker som dom plockat ihop. När jag pratade med dom i januari så hade dom plockat ihop säng, leksaker, lite mer kläder och en del annat. Vi får väl se vad dom har plockat ihop och hur mycket det är. Det kommer nog att bli ett lass till efter att vi varit nere imorgon. Sen imorgon så är det också Baby, Barn mässa på Svenska Mässan i Göteborg med som vi eventuellt ska gå på. Anna vill gå men jag har inte bestämmt mig än, men det lutar nog mot att vi går dit och kollar, kanske blir lite fattigare imorgon om det finns något bra att köpa.

Jobb

Har börjat jobba lite hos Flyttnings byrån i Skövde idag. Va med på en kontors flytt från Skövde till Mariestad. Ska göra samma flytt imorgon med då bara inom Skövde. Detta är bättre än att inte ha något att göra. Ska även kolla med det andra företaget som ringde mig i måndags om jag kan jobba där på fredag. Få lite omväxling. Jag hoppas att det löser sig nu framöver med jobb. Orkar inte bara sitta hemma och inget göra. Det som jag kan göra om jag inte jobba är att fortsätta med min bok som jag börjat läsa på, men det orkar jag ju inte göra varje dag. Blir väldigt rastlös när jag inget har att göra.

Tester klara

Nu har jag gjort mina tester hos försvarsmakten idag och det gick faktiskt bra tycker jag. Jag fick göra mina fystester på förmiddagen och det kändes skönt att få det gjort redan från början. Vi hade lite krav på oss med vissa gränser för att vara godkänd för att kunna komma in på Specialistofficersutbildningen. Vi skulle göra ett multitest som bestod av armböj, sit-ups, armhäng, hopp och rygghäng (som rygglyft men att man ska göra det statiskt). Vi skulle även göra ett beep test vilket innebär att du ska springa mellan 2 punkter på 20 meter emellen och vi skulle klara av minst till steg 8.8 och jag klarade 9.3. Så det känndes skönt när det va klart. Efter lunch så skulle jag göra det militära högskoleprovet och ytterligare ett test som ska vara med om jag nu får komma tillbaka och då ska det vara med när jag ska träffa en psykolog. Jag hoppas ju att jag får komma på testdag 2 som är någongång under v19.

Hur är det möjligt

Hur är det egentligen möjligt att 2 stycken företag som jag varit i kontakt med och där jag även jobbat förut ringer bara 1 timme mellan varandra. De undrade om jag kunde jobba imorgon, men det kunde jag inte för jag ska till P4 Regemente för att göra tester för att jag har sökt en utbildning inom försvaret. Jag har sett fram emot att göra dessa tester och jag hoppas att jag klarar dom imorgon. Jag kan fortfarande inte förstå hur det kan vara möjligt att dom ringer idag så att jag kan jobba imorgon. Känns surt, men vad ska man göra. Datum för testerna har jag vetat i ca 1 månad nu och det går ju inte att ändra på nu.

3 år och 1 månad

Ringde idag till Folksam för att kolla om jag kunde göra något med mitt ärr som jag har på hakan. Till en början kom jag inte på vilket datum olyckan inträffade så det fick jag kolla upp. Ringde sjukvårdsrådgivningen för att kolla när jag va där. Jag tog även fram min pärm som ligger i domarbagen för att kolla datumet för att kunna få det bekräftat av sjukvårdrådgivningen. Datumet för olyckan va 2006-01-29 då jag fick en klubba som spräckte min haka. När jag innan hade kollat med Folksam så sa dom att man kunde anmäla en olycka inom 3 år. När detta va konstaterat att det VA 3 år och 1 månad då detta hände och tänkte att jag kommer aldrig att kunna få något för ärret, men min sambo sa att gör ett försök. Ringde upp Folksam igen och pratade med en handläggare på idrottsskador och jag fick samma handläggare som jag hade pratat med ca 10 min innan. Det är nu anmält och vi får väl se vad som sägs. Det är inget snyggt ärr och jag har inte gjort något åt det på 3 år så vi får väl se vad som händer.


Dagen snart till enda

Hade match idag i Linköping. Fick gå upp vid 06.00 för att kunna göra mig i ordning och åka vid 7.15 och åka dit lungt och säkert. Det hade ju snöat igår så jag tog det lungt och hade gott om tid för att ta mig dit. Väl där så gick matchen bra och halva dagen hade försvunnit, men det är kul att dömma hockey. Enda nackdelen med det att man ibland får åka själv, ibland långa sträckor som idag. Dömningen är någonting jag aldrig kommer att lägga av med.
När det va dags att åka hemmåt vid 15 tiden så snöade det igen, från Linköping till strax innan Ödeshög. Dömningen är som ett jobb till. Det tar mellan 3-15 timmar beroende vart det är man ska. Idag tog det ca 12 timmar både resa tid och hem, förberedning med uppvärmning och sen match. Tänka dig då att jag gör det mellan 2-3 gånger i veckan plus att man jobbade samtidigt, vilket man inte gör nu (tråkigt). En tredje sak till som är ett heltidsjobb på 200% är att ta hand om ett litet barn och vi ska ha barn i slutet av juni. Som tur är så sträcker sig hockey säsongen från augusti till mars, april för min del och maj för vissa. Just nu så har jag ju gott om tid att förbereda mig för att jag ska bli pappa då jag förtillfället inte har något jobb. Hoppas det vänder i finansvärlden snart så att man kan komma tillbaka till smältverket igen.

Snö och rusk

Jag tycker inte om vintern speciellt mycket. Det är fint när snön ligger och att det är minus grader, men så fort det ska börja töa och bli snöslask då är det inget roligt. Det är heller inget kul att det på detta snöslask blir minus grader igen och blir glashalt. Imorgon bitti så ska jag åka till Linköping och dömma lite ishockey. Resan ska börja vid kl. 7.00 om det är det vädret som vi har nu. Just nu så snöar det och det tycker jag är tråkigt. Jag må vara sån att jag inte tycker om snö och har aldrig gjort på äldre dar. Men det är aldrig för sent att ändra sig på den punkten. Kanske den dagen då mina barn vill ha med mig ut och leka i snön. I så fall gör jag det för barnen. Bor man som vi gör i Sverige så ska det åtminstånde va snö på jul som barnen ska få uppleva.
Nog om snön. Ska forsätta med installation av program till min dator.

Datorn igång

Äntligen efter alla om och men så har jag fått igång min kära dator. Har använt en gammal dator och plockat ihop den med delar som saknats eller har varit trasiga. Men nu så har jag fått igång min dator. Det har kostat mig lite pengar sisådär 1500kr och har det har kostat både tålamod och tid att få igång den. Har varit på gränsen till att slänga den åt h-vete, men problemet är nu fixat. Jag har köpt ett nytt moderkort. Satte ihop den och den ville inte starta ordentligt. Då har jag min svåger som är en liten guru inom dator, bättre än mig vill jag lova men jag har lärt mig massa bara att jag gör och han övervakar. Så jag va hemma hos honom igår och testat att byta grafikkort, minne och nätaggregat. Det slutar med att det är nätaggregatet som inte vill vara med i gamet. Nu har jag köpt ett nytt nätaggregat och monterat ihop den. När jag väl fått igång den så vill inte min cd/dvd läsare/brännare läsa skivan med drivrutiner till moderkortet. Så isär med den igen byta läsare, tur att man hade 2 stycken cd/dvd läsare. Så nu väntar den där hemma på att få tillbaka alla program som jag saknat. En annan positiv grej är också att jag har hittat alla våra bilder som vi äger förtillfället. Jag trodde jag hade flyttat dom till en partition på den hårddisken jag hade fått viruset , men ack vilken tur jag hade att hitta dom på min andra disk. Så nu ska här köpas en ny brännare då den jag har är kaputt och sen ska här göras kopior på alla bilder.
Just för tillfället så är jag och min gravida sambo hemma hos min mor och far och ska äta lite mat. Blir thaigryta ikväll. I morgon så är det match så jag ska iväg en sväng. Som det ser ut nu så åker jag kl. 7.30 för att vara i Mantorp och sen vidare till Linköping för match..

Tankar

När jag gick ut och gick tidigare idag så tänkte jag en del på våran graviditiet. När jag precis hade gått ut så gick jag och tänkte på att f*n det 22 veckor nu och det är 18 veckor kvar tills jag ska bli pappa. Det känns som att snart så kommer barnet. Det känns som att tiden går fort men ändå inte. Redan vecka 22, men det är ju ändå 18 veckor kvar till barnet kommer. Jag gick med lycka i mina tankar på detta. Tankar som att va dyrt det skulle vara om vi hade köpt allt nytt allt från kläder, späjlsäng, skötbord, vagn m.m. Vilken tur då att vi redan har barn i släkten. Vi har fått massa kläder allt från strl. 50 upp till 86. Säng är fixad lika så skötbord, vagn och en hel del grejor till som ska komma till användning när vårat barn kommer till världen.
Mina tankar va även att hoppas det går som jag vill på tisdag då jag ska in till Försvarsmakten och göra tester. Har sökt utbildning inom försvaret. Tankarna va även att jag måste få ett jobb snart eller jag bryter ihop. Det känns så. Blir rastlös av att inte ha något att göra. Vill inte gå tillbaka till min förre arbetsgivare då det va nära att jag skulle gå in i den berömda väggen som allt fler gör. Där jobbade man inga fasta tider även fast man hade en viss tid som man skulle sluta. Jag trivdes bättre på Volvo där jobbade man sin förväntade tid och sen va det bra med det. Ingen övertid varje dag utan om det skulle vara övertid så kom dom och frågade om man kunde jobba övertid, oftast på en lördag, men då hade man ju iaf chansen att planera in att jag kunde jobba eller inte.
Nu ska jag försöka få igång min dator som kraschat.

Promenad igår

Igår blev det en liten promenad i kylan. Det va skönt, men väldigt kallt. Det blev en runda på ca 40-50 min med ett litet stopp för att handla snus som va slut. Nu har jag så det räcker ett tag. Det blir nog en promenad idag också. Visst det må vara kallt men det va skönt att få lite frisk luft under näsan.

Match dag

Match idag. Ska åka till Alingsås och dömma lite ishockey. Det är ju kval och slutspelstider nu så här på vår kanten. Ska dömma en Play-Off match för lag som fightas om att få kvala upp till division 1 inför nästa säsong. Så jag hade tänkt att ladda upp med CoD4, men det gick inte, så jag började läsa en bok som heter "Koka makaroner - om att bli pappa". Har inte kommit så långt, men den ska handla om en pappa och livet som pappa. Han skildrar vardagliga saker om att vara pappa under det första året. Får försätta på den ikväll när jag kommer hem om jag inte är för trött.

Rent kök

Har spenderat ett par timmar för att göra rent köket. Vi har en liten katt som pälsar ner lite över allt så jag va tvungen att göra något åt det. Så nu är det klart och jag har avreagerat mig på Call Of Duty 4 till XBOX 360. Imorgon är planen som följer:

1. Köra grejor till tippen
2. Kanske spela lite CoD4 om inte så blir det ladda inför match

Första sparken

Jag vet inte om det är lite tidigt för att kunna känna första sparken, men jag kände iaf två stycken igår. Inga hårda sparken men ändå en spark. Lite fräckt.
Vet inte vad ändra säger men efter att ha kännt första sparken så blir det mer verkligt. Till en början tror man inte att det är sant att man ska bli förälder för ens man ska till ultraljudet där man får se att det finns ett liv som man har skapat med den man älskar. Då tyckte iaf jag att det blev verkligt. Hjärtat slår lite snabbare, men det måste bli mer verkligt om man kan känna en spark. Det har bara gått 21 veckor än så länge och jag vet inte vad som sägs i alla böcker som man får om när man känner första sparken. Jag har iaf kännt en spark och det ska jag njuta av denna dag och kanske känna ett par till ikväll.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0